Toimenpiteet

Digitaalisen osaamisen lisääminen

Alueen teollisuuden osaamisen kehittämisessä painotetaan kansainvälistymistä ja tuottavuuden parantamista.

Kehitetään yrityksille kone- ja laitekoulutuksia osaamisen lisäämiseksi ja tuotetaan koneiden ja laitteiden käyttöopastusvideoita, joita voivat hyödyntää opettajat, opiskelijat sekä yritysten henkilöstö. Toteutetaan yhteinen tuotannonohjausjärjestelmä ja –suunnitteluympäristö ja yrityksille tarjotaan toimintaympäristö tutkimus ja tuotekehitystyöhön.

Kilpailukyvyn edistäminen teknologiaa hyödyntäen

Tutkimustietojen mukaan teknologian hyödyntäminen lisää yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä. Haluamme olla mukana tuottamassa jatkuvan oppimisen malleja alueen teollisuuden kilpailukyvyn turvaavan osaamisen lisäämistä teollisuuden työntekijöihin. Moduulipohjaisella koulutustarjonnalla voimme vastata yrityksen tarpeisiin.  

Hankkeen keskeisenä tehtävänä ja tavoitteena on luoda uudenlaista osaamista teollisuuteen ja toimenpiteet mahdollistavat osaltaan yritysten kilpailukyvyn uudella teknologiaosaamisella. TUO- hankkeen verkostot tarjoavat mahdollisuuden nopeaan koulutustarpeisiin reagointiin, joilla voidaan parantaa työvoiman osaamista kysyntälähtöisesti.

Talenttia teollisuuteen

Luomalla työnantajamielikuvaa ja kehittämällä yritysten julkisuuskuvaa, tehdään alaa houkuttelevaksi ja työpaikkoja kiinnostaviksi.

Turvataan osaamispalvelujen saanti myös teollisuusyrityksiin kasvukeskusten ulkopuolella ja suhdannetilanteiden vaihteluissa tarjotaan lomautetuille ja irtisanotuille koulutuksen keinoin apua uudestaan työllistymistä edistämään.

%d bloggaajaa tykkää tästä: